جمیله معارفی در گفتگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: بر اساس شواهد و مطالعاتی که در دوران پاندمی کووید- ۱۹انجامگرفته، بیماران قلبی عروقی با تهدید مضاعفی مواجه هستند و در صورت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ دچار عوارض شدیدتری میشوند.
وی تصریح کرد: در مطالعاتی که بر روی بیماران قلبی و عروقی در رابطه با بیماری کووید-۱۹ انجامشده بیماران قلبی عروقی، عروق مغزی، فشارخون بالا و مبتلایان به دیابت باید برای پیشگیری از این بیماری (ابتلا به ویروس کرونا) احتیاط بیشتری کنند.
کارشناس واحد بیماریهای غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان بیان داشت: افراد در هر سن و شرایطی میتوانند توسط ویروس کرونا آلوده شوند، ولی افراد مبتلا به بیماریهای غیر واگیر در برابر این ویروس آسیبپذیرتر بوده و متاسفانه از زمان شیوع کرونا ۱۹درصد از فوتیهای کرونا مثبت شهرستان دارای بیماریهای قلبی عروقی و بیش از ۱۰ درصد از مبتلایان سابقه بیماری قلبی و عروقی داشتهاند.
معارفی در توصیه به بیماران قلبی و عروقی اظهار داشت: در زمان شیوع کرونا، داروهای خود را خودسرانه قطع نکرده و در صورت داشتن علائم حاد بیماریهای قلبی مانند احساس فشار، سنگینی سوزش و یا دردهای تیر کشنده در قفسه سینه، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.
کارشناس بیماریهای غیر واگیر ستاد شهرستان در خصوص اقدامات پیشگیرانه بیماریهای قلبی عروقی اظهار کرد:۳۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه، ترک دخانیات و رژیم غذایی سالم و تزریق واکسن آنفلوانزا در زمان شیوع کرونا به بیماران قلبی عروقی توصیه میشود.
معارفی گفت: با اجرای طرح تحول سلامت از سال ۹۵ مراقبتهای پیشگیری از خطر سکتههای قلبی در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت انجامشده و در این مراقبت، پرسنل بهداشتی مرکز پس از ارجاع افراد بالای ۳۰ سال به آزمایشگاه (آزمایش برای گروه سنی ۵۹-۳۰ سال در آزمایشگاههای دولتی رایگان است) و اندازهگیری وزن، فشارخون و بررسی سوابق پزشکی افراد، سطح خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را طی ۱۰ سال آینده برای هر فرد محاسبه میکنند.
انتهای پیام/ س.غ- ۳۰۳۰
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان