کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان:
خطر پوکی استخوان پس از ۵۰ سالگی به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌یابد

20 مهر 1400
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: خطر پوکی استخوان پس از ۵۰ سالگی به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌یابد.

پریوش بهادری افزود: پس از سن ۲۰ سالگی، تغییر کمی در توده معدنی استخوان تا زمان یائسگی در زنان رخ می‌دهد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان تصریح کرد: در دوران یائسگی زنان با از دست دادن توده استخوان سالانه بین ۳ تا ۵ درصد در چند سال اول و حدود یک درصد پس ‌از آن مواجهه هستند.
بهادری بیان کرد: در مردان از دست دادن استخوان کندتر و خطی‌تر است، اما مردان نیز با افزایش سن دچار پوکی استخوان می‌شوند و بررسی‌ها نشان می‌دهد که خطر پوکی استخوان در زنان و مردان پس از ۵۰ سالگی به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌یابد.
وی همچنین گفت: پوکی استخوان یک مشکل بهداشتی رو به رشد در بسیاری از کشورهای جهان است و ۳۰ درصد زنان و ۸ درصد مردان در این گروه سنی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان اظهار کرد: به حداکثر رساندن توده استخوانی ممکن است نقش مهمی در کاهش خطر شکستگی در کودکان و همچنین افراد مسن داشته باشد، درحالی‌که به اوج رساندن توده استخوانی تا حد زیادی به عوامل ژنتیکی بستگی دارد.
بهادری تأکید کرد: عوامل دیگری همچون افزایش فعالیت بدنی و کاهش مواجهه با عوامل خطر مانند سیگار کشیدن و مصرف زیاد الکل و همچنین تغذیه مناسب در این امر نقش دارند و همچنین مصرف کافی کلسیم و پروتئین در رژیم غذایی برای دستیابی به حداکثر توده استخوانی در طول رشد اسکلتی و جلوگیری از تحلیل استخوان در افراد مسن ضروری است.
بهادری گفت: باید به این نکته مهم توجه داشته باشیم که کلسیم، فسفات و ویتامین D برای ساختار و عملکرد طبیعی استخوان ضروری هستند و پروتئین، کالری و سایر ریزمغذی‌ها در تکامل و حفظ استخوان نقش دارند که لبنیات با دارا بودن تمامی این ترکیبات، ماده غذایی بسیار مفید و ضروری برای پیشگیری از پوکی استخوان است.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان اظهار کرد: شیر و لبنیات یکی از گروه‌های مهم در هرم غذایی است که همه افراد در گروه‌های سنی مختلف باید روزانه حداقل ۲ واحد مصرف کنند و نوجوانان در سنین بلوغ و مادران باردار و شیرده روزانه حداقل ۳ واحد شیر یا جایگزین‌های آن باید مصرف کنند.
بهادری همچنین گفت: گروه شیر و لبنیات در هرم غذایی فقط شامل شیر، ماست، پنیر، کشک و بستنی و دوغ است و سایر فرآورده‌های لبنی مثل سرشیر، خامه و کره که حاوی چربی هستند از نظر تغذیه‌ای در گروه شیر و لبنیات قرار نمی‌گیرند و توصیه می‌شود کمتر مصرف شوند.
وی تصریح کرد: لبنیات جزو غذاهای سالم و غنی از مواد مغذی محسوب می‌شوند، زیرا منابع خوبی از کلسیم، پروتئین و سایر ریزمغذی‌های ضروری مانند فسفر، پتاسیم، منیزیم و ویتامین A، B۱۲ و B۲ را فراهم می‌کنند. کلسیم در شیر، ماست و پنیر و کشک قابل‌توجه است اما بیشتر مردم روزانه به‌اندازه کافی کلسیم دریافت نمی‌کنند.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان اظهار داشت: مصرف سه واحد در روز لبنیات می‌تواند در ایجاد توده استخوانی کمک کند و منجر به بهبود سلامت استخوان در سراسر دوره عمر شود.

انتهای پیام/س.غ ۳۰۳۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

کلمات کلیدی:
پوکی.استخوان     فرهنگ.سلامت     پریوش.بهادری     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان    

تاریخ بروز رسانی:   20 مهر 1400

تعداد بازدید:   ۳

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >