یوسف زارعی در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی افزود: بهترین روغن مصرفی برای مردم کانولا است، این روغن به دلیل ویژگی خاص خود از جمله نقطه دود بالا،طعم خنثی و بیبو و همچنین دارای اسید چرب غیراشباع و امگا ۳ درصورتیکه بهاندازه مناسب مصرف شود عوارضی ندارد.
وی تصریح کرد: مصرف مقدار مناسب چربی در رژیم غذایی برای حفظ سلامتی ضروری است، از سوی دیگر مصرف زیاد چربیها به دلیل کالری بالایی که دارد موجب اضافهوزن، چاقی، احتمال ابتلا به بیماری قلبی عروقی و فشارخون میشود.
زارعی اظهار کرد: دو نوع چربی با منبع گیاهی و حیوانی در برنامه غذایی ما وجود دارد که توصیه میشود منبع چربی گیاهی مصرف شود، چرا که چربی حیوانی دارای کلسترول و اسید چرب اشباع است و با رسوب در رگهای قلب، تنگی و انسداد عروق باعث بیماری قلبی عروقی و سکته قلبی میشود.
وی گفت: چربیها از اسیدهای چرب تشکیل شدهاند که اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ در بدن انسان تولید نمیشوند به همین خاطر اسیدهای چرب ضروری نامیده میشوند.
وی خاطرنشان کرد: روغن کلزا (کانولا) و روغن گیاهی مثل ذرت و سویا و آفتابگردان منبع خوبی از امگا ۳ و امگا ۶ هستند و بهترین روغن برای مصرف میباشند.
این کارشناس بیان داشت: در صنعت برای افزایش ماندگاری و قوام روغنهای مایع آنها را هیدروژنه میکنند تا شکل روغن به صورت جامد درآید در این فرایند تمام پیوند دوگانه بازشده و به وسیله هیدرون اشباع میگردد به این روغن اسید چرب ترانس گفته میشود؛ که در مارگارین، کره،شیرینیها و غذاهای آماده وجود دارد و سبب افزایش LDL، کاهش HDL، خطر ابتلا به سرطان پستان و پروستات و روده بزرگ میشود ازاینرو میبایست غذاهایی که منبع اسید چرب ترانس هستند محدود شود.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی خاطرنشان کرد: روغن جامد به دلیل دارا بودن اسید چرب ترانس و اشباع بههیچعنوان نباید مصرف شود و برای پختوپز از روغن مایع مثل روغن کانولا و روغن زیتون و برای سرخ کردن حتماً از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده شود.
انتهای پیام/ ا.ح ۳۰۴۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید.